Ultieme gids voor blauwe rose betekenis en symboliek (2024)

Rozen zijn rood ... rozen zijnblauw?Ja, er is zo'n ding als een blauwe roos, maar ze bestaan alleen dankzij de wetenschap.Genetische modificatie heeft geleid tot de ontwikkeling van rozen die bevattenDelphinidine, een blauw pigment.In de Japanse taal van bloemen betekenen blauwe rozen 'een droom die uitkomt'.Rozen kunnen ook blauw worden geverfd, en de diepe, rijke kleur die resulteert, geeft elk bloemengeschenk een sfeer van mysterie, zeldzaamheid en romantiek.Lees verder voor meer informatie over de betekenis en symboliek van blauwe rozen.

Ultimate Guide to Blue Rose Meaning and Symbolism (1)

Inhoudsopgave:

[[show]

  • Over blauwe rozenbloemen
    • Variëteiten die een blauwe tint hebben (of op zijn minst "blauw" in hun naam hebben) omvatten:
    • De geschiedenis en oorsprong van blauwe rozen
  • De betekenis, symboliek en culturele betekenis van blauwe rozen
    • Blauwe rozen en de taal van bloemen
    • Blue Rose betekent in de oudheid in de oudheid
    • Blauwe rozen en Chinese folklore
    • Blauwe rozen in kunst en literatuur
  • Geschikte giftige gelegenheden voor blauwe rozenbloemen
  • Blue Rose Flower FAQ's:
  • Blue Rose Betekenis - het laatste woord

De betekenis en symboliek van blauwe rozen - de essentie

Rozen worden vaak geassocieerd met liefde en romantiek, en de kleurblauw voegt een sfeer van mysterie, elegantie en zeldzaamheid toe.Lichtblauwe rozen sturen een boodschap van vrede en rust, terwijl diepblauwe rozen dromen, verbeelding, attentheid en creativiteit kunnen betekenen.In de Japanse taal van bloemen symboliseren blauwe rozen 'een droom die uitkomt'.

Over blauwe rozenbloemen

Ultimate Guide to Blue Rose Meaning and Symbolism (2)

Hoewel blauwe rozen bestaan, zijn ze hun bestaan te danken aan technologische vooruitgang.In het bijzonder zijn blauwe rozen blauw geverfd of zijn genetisch gemanipuleerd om hogere niveaus van blauw pigment te bevatten.

Bloemen in deRosaGeslacht ontbreekt voldoende pigment om op natuurlijke wijze in tinten blauw te bloeien.Dat heeft mensen er niet van weerhouden om door de geschiedenis heen te zoeken naar die ongrijpbare en magische blauwe roos.Tot de afgelopen jaren, het dichtst in de buurtRosaBlauw aangekomen waren bepaalde tinten paars die misschien gewoon een blauwachtige cast in het juiste licht hebben.

Variëteiten die een blauwe tint hebben (of op zijn minst "blauw" in hun naam hebben) omvatten:

  • 'Blueberry Hill'Heeft semi-dubbele, bleke lila-bloemen en een zoete geur
  • ‘Blue Girl’is een zilveren lilac hybride thee-roos
  • 'Schokkend blauw'is een gratis bloeiende roos met donkere mauve, zeer geurde bloesems
  • 'Blauwe maan'is een hybride theeroos met bleke lavendelbloemblaadjes
  • ‘Blue Nile’heeft dubbele lavendelbloemen met diepe paarse hints

De geschiedenis en oorsprong van blauwe rozen

Ultimate Guide to Blue Rose Meaning and Symbolism (3)

Ondanks hun namen is geen van deze rozen eigenlijk blauw.De eerste roos die blauw pigment bevat, werd ontwikkeld door een Japans bedrijf, Suntory.Onderzoek begon in de jaren negentig met het doel om precies de juiste twee genen (uit tienduizenden) te isoleren die producerenDelphinium, een blauw pigment.

Het team begon met het werken met een soort donker violetPetuniaDat was al gebruikt in eerder bloemenkleuronderzoek.Een paar belangrijke stukjes bekende gegevens leidden het ontdekkingsproces:

  • "Blauwe" genen zijn alleen effectief in bloemblaadjes, niet in gebladerte
  • Locatie van de genen binnen de chromosomen
  • "Blauwe" genen zijn het meest actief wanneer bloemblaadjes gewoon openen
  • "Blauwe" genen zijn een type enzym dat de sleutel is tot leverontgifting

Met behulp van deze criteria heeft het onderzoeksteam hun zoektocht verkleind van meer dan 30.000 potentiële Petunia -genen tot "slechts" 300 kandidaten.Na jaren van werk waren de blauwe genenbeslissend geïdentificeerd en geïsoleerd.

Nu lag de taak in het introduceren van de twee genen in cellen, zodat rozen in blauw tinten zouden groeien.In het volgende decennium probeerden onderzoekers meerdere keren om blauwe bloemen te creëren met weinig succes.Houd er rekening mee dat het ongeveer een jaar duurt wanneer genen worden geïntroduceerd totdat een rozenplant genoeg groeit om een bloei te produceren!

Na het verkleinen van roosvariëteiten, het testen van verschillende pH -niveaus en het kruisen van effectieve stammen, produceerden de onderzoekers de eerste echte blauwe roos in 2002. De rozen zijn de kleur van een bleke schemeringhemel en hebben een frisse, aantrekkelijke geur.

Omdat de rozen genetisch waren gemodificeerd, duurde het verkrijgen van de nodige vergunningen om ze commercieel jaren te verkopen.In 2009,Rosa ‘Suntory Blue Rose Applaus'eindelijk beschikbaar.

De naam 'applaus' werd gekozen om gejuich te vertegenwoordigen voor jarenlang hard werken en omdat blauwe rozen 'dromen uitkomen' in de Japanse taal van bloemen.

De betekenis, symboliek en culturele betekenis van blauwe rozen

Ultimate Guide to Blue Rose Meaning and Symbolism (4)

Blauwe rozen en de taal van bloemen

Rozen hebben al lang een diepe betekenis en kunnen worden gebruikt om specifieke berichten te verzenden die afhankelijk zijn van hunkleurkenmerken.In deVictoriaanse bloementaal, Rose -betekenis omvat:

  • Rode rozen:Romantische liefde
  • Crimson Roses:Verdriet en rouw
  • Roze rozen:Geluk en moederliefde
  • Gele rozen: Jaloezie
  • Witte rozen: Waardigheid

Maar de zeldzaamste rozen, de blauwe roos, is een kleur doordrenkt met mysterie.Het betekent elegantie en stuurt een bericht van zeldzame romantiek.Natuurlijk hebben blauwe rozen in de Japanse taal van bloemen nog een andere betekenis: dromen komen uit.

De Victorianen gebruikten blauwe bloemen om een aantal berichten te verzenden.Bijvoorbeeld,bluebellenbetekenen "nederigheid", blauwhyacintstaat voor 'constantheid',Blauwe SalviaBetekent "ik denk aan je", en Borage betekent communiceren op een stompe of directe manier.

Blue Rose betekent in de oudheid in de oudheid

Over culturen,Blauwe bloemen zijn geassocieerdmet gevoelens van kalmte, vrede en sereniteit.Dit is waarschijnlijk te wijten aan een verbinding met water en de hemel.Meestsoorten blauwe bloemenbeteken ook intimiteit, vertrouwen en veiligheid.In andere culturele tradities wordt blauw geassocieerd met mysterie, het goddelijke en elegantie.

Het is ook een zeldzame kleur.Historisch bewijs toont aan dat mensen begonnenBlauw pigment maken laterdan veel andere kleuren, waarschijnlijk omdat de materialen die nodig zijn om blauw te maken moeilijker te vinden waren.Sommige vroege talen hadden niet eens woorden voor Blue!

De zeldzaamheid van natuurlijke materialen betekende dat de kleur was gereserveerd voor elites, zoals royalty's en de rijken.Misschien leende dit blauw een sfeer van mysterie en elegantie, evenals links naar het goddelijke.Tot de jaren 1500 (toen mensen blauwe kleurstof van de indigo -fabriek begonnen te maken en de kleur toegankelijker werd), was blauw vrij zeldzaam en waren blauwe rozen nog meer.

Lange tijd beschreven als de ‘heilige graal’ onder de bloemen, werden blauwe rozen gezocht, maar nooit gevonden tot de ontwikkeling van bloemkleurstoffen. Sterker nog, binnenJodendom, blauwe rozensymboliseren 'het onmogelijke'.

Blauwe rozen en Chinese folklore

Ultimate Guide to Blue Rose Meaning and Symbolism (5)

Veel mythen omringen deze zeldzaamste bloemen.In Chinese folklore,De blauwe roosVertelt over een keizer die een prachtige ongehuwde dochter had.De keizer verklaarde dat de man die hem een blauwe roos bracht haar hand kon hebben.

Honderd vrijers gingen op zoek naar de Blue Rose, maar slechts drie keerden terug met blauwe rozen.De een had een wit rozenblauw geverfd, terwijl een ander een saffier bracht uitgehouwen in de vorm van een roos.De laatste vrijer riep de hulp van een goochelaar in om de illusie van een blauwe roos te creëren, maar de hand van de dochter ging erdoorheen.Niemand was acceptabel.

Maar de dochter was verliefd op een nederige tuinman.Hij bracht haar een witte roos ... en nadat ze het had onderzocht, verklaarde ze: "Dit is de Blue Rose."De keizer gaf toe en de twee waren getrouwd.

Blauwe rozen in kunst en literatuur

Blauwe rozen zijn prominent aanwezig in de literatuur.Vanwege hun zeldzame aard symboliseren blauwe rozen vaak om het onmogelijke, de elite of de mysterieuze te bereiken.Bijvoorbeeld in het spel van Tennessee WilliamsDe glazen menagerie,,Een ongebruikelijk en ongebruikelijk karakter heeft de bijnaam 'blauwe rozen'.De bloemen worden gepresenteerd als een geschenk voor royalty's in George R. R. Martin'sEen lied van ijs en vuur,,EnHet gedicht van KiplingBlauwe rozengaat over de zoektocht naar onbereikbare liefde.

De zeldzame bloemen verschijnen op het grote (en kleine) scherm.InHet labyrint van Pan,,De Blue Rose bood onsterfelijkheid aan degenen die het konden vinden en plukken.De doornige stengels waren echter vol dodelijke positie, waardoor het vrijwel onbereikbaar was.InTwin Peaks,,Blauwe rozen worden gebruikt om mysteries te beschrijven waarbij het bovennatuurlijke betrokken is.

De bloemen verschijnen ook in muziek.Joni Mitchellroept het mysterieuze in haar nummer 'Roses Blue' uit uit 1969.DeJimmy nagelTune "Blue Roses" zegt dat de bloemen in de sneeuw zullen bloeien voordat hij zijn liefde laat gaan.En country muzieklegendePam TillisZong van blauwe rozen in een lied met dezelfde naam.

Geschikte giftige gelegenheden voor blauwe rozenbloemen

Ultimate Guide to Blue Rose Meaning and Symbolism (6)

Blauwe rozen zijn zeldzaam.Dit maakt hen het perfecte cadeau voor speciale gelegenheden.Deze elegante, unieke bloemen zijn ideaal voor geliefden op hun verjaardagen, voor een romantische date night, aanValentijnsdag, en voor gebeurtenissen die dat extra aanraking vereisen.Ze werken bijzonder goed inbewaarde en eeuwige rozenarrangementen.

Blue Rose betekent veelgestelde vragen:

Wat symboliseert een blauwe roos?

Een blauwe roos kan mysterie, zeldzaamheid en elegantie symboliseren.Het kan ook betekenen dat het de onmogelijke, zeldzame romantiek en een droom uitkomt.

Zijn blauwe rozen geluk?

Een geschenk van een blauwe roos symboliseert niet noodzakelijkerwijs geluk.Maar het betekent wel het bereiken van iets zeldzaams of onbereikbaars - een droom die uitkomt - waardoor het een goede keuze is voor iemand die iets heeft bereikt door hard werken.

Is een blauwe roos een bloembloem?

De Blue Rose heeft associaties met romantiek en liefde.Het kan worden gebruikt om een bericht te verzenden van een heel speciale, diepe en zeldzame verbinding.

Wat betekenen blauwe rozen in een relatie?

Blauwe rozen staan voor zeldzaamheid en elegantie.Ze kunnen worden gebruikt om een boodschap van zeldzame liefde te sturen en dat je geliefde je droom is die uitkomt.

Hoe lang gaan Blue Rose-bloemen mee?

Gesneden blauwe rozenbloemen duren ongeveer een week.U kunt de bloemen er langer vers laten lijken door het water vaak te veranderen, met behulp van knipbloemvoeding, het reinigen van de container en het strippen van bladeren van de stengels.

Blue Rose Betekenis - het laatste woord

Blauwe rozen behoren tot de zeldzaamste bloemen, waardoor sommigen ze beschrijven als "de heilige graal" van bloemen.Jarenlang konden blauwe rozen alleen worden bereikt door te sterven totdat wetenschappers in de jaren 2000 een genetisch gemodificeerde blauwe roos ontwikkelden.De zeldzame blauwe roos draagt de symbolische betekenis van elegantie, zeldzaamheid, mysterie en het vermogen om het onmogelijke te bereiken.

Zie voor meer informatie onze diepgaande gids voor deBeste soorten inheemse Noord -Amerikaanse rozen.

Linsay Evans

Bijdragend redacteur | Volledige bioscoop |+ Posts

Linsay is een Amerikaanse copywriter gevestigd in de Pacific Northwest met een achtergrond in academisch schrijven en onderzoek.Linsay behaalde een masterdiploma in zowel antropologie als bibliotheek- en informatiewetenschappen en heeft geschreven voor tal van nationale en internationale publicaties, waaronder USA Today, Sfgate, Hunker en de bult over een scala aan onderwerpen in de tuinieren, groene wonen en reissector.Als ze niet schrijft, vindt u meestal Linsay -lezen, kajakken, zeilen, snowboarden of werken in haar tuin.

Ultieme gids voor blauwe rose betekenis en symboliek (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 5907

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.